Tefter
Portal za povremene poslove u ugostiteljstvu

Uz povremene poslove USKORO NA TEFTERU NOVITETI:
leasing radnika, stalno zaposlenje i drugo!

Portal za povremene poslove u ugostiteljstvu


NAJČEŠĆA PITANJA - OSOBLJE/FREELANCERI

1. Šta je Tefter?
Tefter.net nudi mogućnost povremenih i/ili privremenih poslova svim licima koji otvore profil, i sami odrede usluge koje nude, naznače vreme kada im odgovara da budu angažovani i odrede cenu svoje satnice.
2. Da li svako može otvoriti profil na Tefteru?
Na Tefteru, profil može otvoriti svako fizičko lice starije od 18 godina.
3. Kada je profil aktivan, odnosno vidljiv u pretrazi?
Profil za osoblje postaje aktivan tek kada se verifikuje dati email (linkom pri registraciji) i mobilni telefon (kodom) te popune svi obavezni podaci, a to su: ime, prezime, lokacije rada, fotografija koja jasno prikazuje lice, kada se unesu usluge te ažurira kalendar.
4. Koje usluge mogu da nudim preko portala Tefter.net?
Tefter je namenjen HoReCa sektoru, odnosno ugostiteljstvu. Usluge koje trenutno možete nuditi su: konobar, pomoćni konobar, šanker/barmen, kuvar, pomoćni radnik, higijeničarka/sobarica, hostesa/promoterka,vozač/dostavljač.
5. Da li je neophodno predhodno iskustvo?
Ne! Jedna od većih prednosti Teftera jeste što je namenjen svima a razliku među freelancerima prave visine naknade i dobijene recenzije, tako da ukoliko želite da radite recimo kao pomoćni konobar a nemate iskustva, savetujemo da to na profilu i navedete te da traženu naknadu stavite manju od kolega sa iskustvom. Nakon što budete angažovani nekoliko puta, te
dobijete dobre recenzije, bićete bolje rangirani u pretrazi i samim tim vremenom možete da dižete i visinu Vaše naknade.
6. Šta su recenzije?
Recenziju su ocene i komentari Vašeg rada, od strane klijenata koji su Vas angažovali. Klijent nije obavezan da ostavi recenziju osoblju.
S obzirom da će pozitivne rececenzije da utiču na što bolju rangiranost u pretrazi osoblja, preporučeno je da ukoliko je saradnja sa klijentom bila uspešna, freelancer napomene klijentu da ostavi istu (tj. ocenu).
7. Kako unosim usluge?
Nakon što ste se uspešno registrovali, na «Moj profil» u desnoj koloni videćete ikonu «usluge». Klikom na istu, otvoriće vam se novo polje gde birate poziciju pa potom ispunjavate kratki upitnik vezan za vaše veštine, određujete visinu naknade po satu u RSD i minimalan broj sati koji bi ste radili navedenu uslugu.
8. Gde određujem svoju naknadu?
Prilikom unošenja svake usluge koju nudite, imaćete polje gde unosite visinu naknade za tu poziciju.
9. Da li mogu da nudim više usluga?
Naravno! Možete da nudite čak i sve od ponuđenih usluga.
10. Da li mogu da razlikujem cene svojih usluga?
Naravno! Za svaku uslugu koju nudite određujete zasebnu cenu.
11. Da li klijent vidi sve moje usluge i cene?
Ne, klijent vidi samo rezultate svoje pretrage. Odnosno, nakon što izvrši pretragu preko našeg modula za poziciju npr. konobar, kada otvori Vaš profil vidi samo podatke koje ste uneli za tu uslugu i ne vidi druge.
12. Šta znači Tefter checked?
Tefter checked je bedž koji dobija svaki korisnik koji nakon što je verifikovao mail i mobilni telefon verufikuje i dokument (licnu kartu ili pasos) tako što ga učita u za to namenjeno polje na «Moj profil».
Nakon sto je dokument u pdf ili jpg formatu uploud-ovan, i izvrši se provera da li su podaci na profilu isti kao na dokumentu te da se nedvosmisleno radi o istoj (pravoj) osobi, dobija se status «tefter checked».
13. Kako mogu uticati na to da budem rangiran među prvima u pretrazi?
Rangiranje se vrši po sistemu tefter checked i po recenzijama. Tako da sto više dobrih ocena (recenzija) i aktivan “tefter checked“ to ćete biti bolje rangirani u pretazi.
14. Dobio/la sam prvi upit, šta sada?
Čestitamo! Nakon što odgovorite potvrdno na primljeni upit, klijent je dobio putem maila samo Vaše ime i prezime a Vi trebate doći na lokaciju sa profila firme koja Vas je angažovala u vreme naznačeno prilikom slanja upita.

NAJČEŠĆA PITANJA - KLIJENTI

1. Šta je Tefter?
Tefter.net je internet portal koji nudi mogućnost Restoranima, Hotelima, Kafićima i ostalim pravnim licima, da kada imaju potrebu za dodatnim osobljem na dan ili nekoliko sati, kao zamena ili dopuna stalnoj postavci radnika, mogu u samo nekoliko klikova odabrati i angažovati freelancera, odnosno radnika koji ispunjava njihove kriterijume, ima aktivan profil i slobodan je u traženo vreme. Sve što je potrebno jeste da se izvrši registracija, odabere freelancer i uplati članarina.
2. Kako vršim pretragu?
Nakon što ste se uspešno registrovali, na našoj početnoj strani, www.tefter.net, unesite tip usluge koja Vam je potrebna, grad u kojem se Vaš objekt nalazi, datum i vreme od kada Vam je potreban radnik, i na koliko sati želite istog da angažujete.
Nakon što kliknete dugme pretraži, otvoriće Vam se pregled svih freelancera koji odgovaraju Vašim kriterijumima te su slobodni u traženo vreme.
3. Napravio sam pretragu, zašto ne mogu odabranom freelanceru da pošaljem upit ?
Pretragu može učiniti svako ko poseti tefter.net , no upit mogu poslati samo članovi.
4. Kako mogu postati član?
Nakon izvršene registracije, potrebno je da odaberete članarinu koja Vam najviše odgovara, odnosno mesečnu ili godišnju te izvršite uplatu kreditnom karticom ili virmanski.
5. Da li mogu poslati više upita?
Niste ogranični brojem upita koje možete poslati. Ukoliko Vam je potrebno npr. 5 konobara za isti dan, svakako pošaljite 5 upita u isto vreme, no ukoliko Vam je potreban jedan preporučujemo da jedan i pošaljete. Ukoliko ih ipak pošaljete više,i više njih potvrdi dolazak, potrebno je da otkažete sve osim jednog.
6. Poslao sam upit kada ću dobiti odgovor?
Nakon što ste kliknuli pošalji upit, našem Freelanceru je stigla Viber/sms poruka o istom i ima rok od 3h da odgovori. Kada potvrdi i prihvati Vaš upit, na mail dobijate njegove podatke, a on/ona dolazi u zakazano vreme u Vaš objekat (lokacija objekta koju ste uneli prilikom registracije).
Ukoliko Freelancer ne odogovori na upit u navedenom roku, isti za njega ističe, te Vama dolazi obaveštenje o tome, pa je potrebno da izvršite novu pretragu.
Takođe, isto obaveštenje stiže ukoliko se desi da Freelancer ipak odbije Vaš zahtev.
7. Kako da pošaljem upit na drugu lokaciju od lokacije koju sam naveo u profilu?
To nije moguće. Svaki Tefter nalog je važeči samo za jednu lokaciju. Ukoliko imate više objekata, i potrebno Vam je da na različite lokacije angažujete naše Freelancere, neophodno je da za svaku od njih otvorite poseban Tefter nalog.
Za posebne ponude članarina namenjene firmama sa više lokala, molimo Vas da nas kontaktirate putem maila office@tefter.net.
8. Kako mogu kontaktirati odabranog Freelancera?
Odabranog Freelancera ćete kontaktirati putem našeg inbox-a nakon što isti potvrdi angažman.
9. Kako vršim plaćanje radniku/Freelanceru?
Plaćanje vršite nakon obavljenog posla direktno Freelanceru, po ceni koja je bila naznačena u momentu sklapanja dogovora.
10. Da li sam obavezan da ostavim recenziju ?
Tefter rangira radnike na osnovu recenzija, tako da je u svakom slučaju poželjno da svakom angažovanom freelanceru, nakon obavljenog posla, ostavite istu.