NAJČEŠĆA PITANJA - OSOBLJE/FREELANCERI

1. Šta je Tefter?
Tefter.net nudi mogućnost povremenih i/ili privremenih poslova svim licima koji otvore profil,registruju se i sami odrede usluge koje nude, naznače vreme kada im odgovara da budu angažovani i odrede cenu svoje satnice.
2. Šta je tefter plus?
Tefter plus nudi mogućnost stalnog zaposlenja svim licima koje otvore profil, registruju se i koja su zainteresovana za stalan rad. Sami naspram svojih kvaliteta birate uslugu koju zelite da obavljate, okvirnu platu i mesto gde bi voleli da radite.Takav profil je vidljiv samo Vama i nama. Nakon što klijent pošalje upit, a Vi posedujete sve što klijent traži, mi Vas pozovemo i ako ste zainteresovani i saglasni mi mu prosledjujemo Vaš CV.
3. Da li svako može otvoriti profil na Tefteru?
Na Tefteru, profil može otvoriti svako fizičko lice starije od 18 godina.
4. Da li mogu biti clan i tefter-a i tefter plusa istovremeno ili samo imam jednu opciju?
Naravno, svakako imate opciju da izaberete da li hoćete da primate upite i za povremene poslove i za stalno zaposlenje, ili možete izabrati samo jednu opciju.
5. Kada je profil aktivan, odnosno vidljiv u pretrazi?
Profil za osoblje postaje aktivan tek kada se izvrse sledece radnje : verifikuje dati email (linkom pri registraciji) , mobilni telefon (kodom), te popune svi obavezni podaci, a to su: ime, prezime, lokacije rada, fotografija koja jasno prikazuje lice, kada se unesu usluge, posalje fotokopija ocitane licne karte i sanitarne knjzice, ažurira kalendar i kada zavrsite zakazani intervju sa osobom iz naše sluzbe ljudskih resursa.
6. Da li sam u obavezi da imam sanitarnu knjižicu?
Da, sanitarna knjizica je obavezna za lica koja obavljaju poslove vezane za ugostiteljstvo (cak iako nemaju dodirnih tacaka sa hranom ili picem odnosno kuhinjom /sankom ) , ali rade u ugostiteljskim objektima. To je jedan od bitnih preduslova koji poslodavac trazi.
7. Koje usluge mogu da nudim preko portala Tefter.net?
Tefter je namenjen HoReCa sektoru, odnosno ugostiteljstvu. Usluge koje trenutno možete nuditi su: konobar, šanker/barmen, kuvar, pomoćni kuvar, pomoćni radnik, higijeničarka/sobarica, hostesa/promoterka,vozač/dostavljač.
8. Koje usluge mogu da nudim preko portala Tefter Plus?
Tefter Plus je namenjen HoReCa sektoru, odnosno ugostiteljstvu. Usluge za stalno zaposlenje koje trenutno možete nuditi su: konobar, šanker/barmen, kuvar, pomoćni kuvar, pomoćni radnik, pizza majstor, roštilj majstor, pekar,poslastičar, restoranski menadzer, recepcioner, higijeničarka/sobarica,spremačica, hostesa/promoterka vozač/dostavljač.
9. Da li je neophodno predhodno iskustvo?
Ne! Jedna od većih prednosti Teftera jeste što je namenjen svima, a razliku među freelancerima su visine naknade i dobijene recenzije, tako da ukoliko želite da radite recimo kao konobar a nemate iskustva, savetujemo da to na profilu i navedete, te da traženu naknadu stavite manju od kolega sa iskustvom. Nakon što budete angažovani nekoliko puta, te dobijete dobre recenzije, bićete bolje rangirani u pretrazi i samim tim vremenom možete da dižete i visinu Vaše naknade.
10. Šta su recenzije?
Recenzije su ocene od 1-5 i komentari Vašeg rada, od strane klijenata koji su Vas angažovali. Klijent nije obavezan da ostavi recenziju osoblju. S obzirom da će pozitivne rececenzije da utiču na što bolju rangiranost u pretrazi osoblja, preporučeno je da ukoliko je saradnja sa klijentom bila uspešna, freelancer napomene klijentu da ostavi istu (tj. ocenu).
11. Kako unosim usluge?
Nakon što ste se uspešno registrovali, na «Moj profil» u desnoj koloni videćete ikonu «usluge». Klikom na istu, otvoriće vam se novo polje gde birate poziciju, odredjujete visinu naknade po satu u RSD, kao i minimalan broj sati koje bi ste radili za navedenu uslugu , a po obavljenom intervjuu (koji je jedna vrsta upitnika )dobijate i procenu Vase sposobnosti i vestine za datu radnu poziciju.
12. Gde određujem svoju naknadu?
Prilikom unošenja svake usluge koju nudite, imaćete polje gde unosite visinu naknade za tu poziciju.
13. Da li mogu da nudim više usluga?
Naravno! Možete da nudite čak i sve od ponuđenih usluga.
14. Da li mogu da razlikujem cene svojih usluga?
Naravno! Za svaku uslugu koju nudite određujete zasebnu cenu.
15. Da li klijent vidi sve moje usluge i cene?
Ne, klijent vidi samo rezultate svoje pretrage. Odnosno, nakon što izvrši pretragu preko našeg modula za poziciju npr. konobar, kada otvori Vaš profil vidi samo podatke koje ste uneli za tu uslugu i ne vidi druge.
16. Da li je moj profil vidljiv na Tefter Plusu?
Ne, ako ste se prijavili za opciju Tefter Plus, Vaš profil je vidljiv samo Vama i nama.
17. Kako mogu uticati na to da budem rangiran među prvima u pretrazi?
Rangiranje se vrši po sistemu što više angažmana i po recenzijama. Tako da sto više dobrih ocena (recenzija) i angažmana imate to ćete biti bolje rangirani u pretazi.
18. Dobio/la sam prvi upit, šta sada?
Čestitamo! Nakon što odgovorite potvrdno na primljeni upit, klijent je dobio putem maila samo Vaše ime i prezime, a Vi trebate doći na lokaciju sa profila firme koja Vas je angažovala u vreme naznačeno prilikom slanja upita.
19. Šta se desi ako sam prihvatio/la upit od poslodavca pa se predomislim?
Svakako ćete imati i opciju da otkažete upit, a klijentu će stići obaveštenje da ste otkazali angažman i da će morati da ponovi upit.
20. Da li sam vidljiv/a i drugm freelancerima koji su korisnici tefter.net platforme?
Da, svi profili na Tefter-u su vidljivi i transpartentni, ali upit mogu da šalju samo Klijenti platforme.
21. Da li moram da imam otvoren tekući račun u banci?
Ne, niste u obavezi da imate tekući račun, plaćanje za Vaše usluge moze da se izvrši i u gotovini.

NAJČEŠĆA PITANJA - KLIJENTI

1. Šta je Tefter?
Tefter.net je internet portal koji nudi mogućnost Restoranima, Hotelima, Kafićima i ostalim pravnim licima, da kada imaju potrebu za dodatnim osobljem na dan ili nekoliko sati, kao zamena ili dopuna stalnoj postavci radnika, mogu u samo nekoliko klikova odabrati i angažovati freelancera, odnosno radnika koji ispunjava njihove kriterijume, ima aktivan profil i slobodan je u traženo vreme. Sve što je potrebno jeste da se izvrši registracija, odabere freelancer i uplati članarina.
2. Šta je Tefter plus?
Tefter Plus je mogućnost da zaposlite nekoga ko ispunjava sve Vaše kriterijume za stalno. Vaše je samo da popunite upitnik, a mi ćemo po samom prijemu pregledati celu našu bazu, pronaći i kontaktirati sve radnike koji ispunjavaju tražene uslove, te Vas u najkraćem roku obavestiti o tome koga smo našli, a smatramo da je po Vašoj meri. Vi odlučujete koliko biografija želite da Vam prosledimo . Npr. Ako imamo u našoj bazi 20 radnika koji ispunjavaju sve tražene kriterijume i koji žele da rade u Vašoj kompaniji, Vi birate da li želiteda Vam prosledimo 1, 5 ili svih 20 biografija .Cena usluge se naplaćuje po poslatoj biografiji.
3. Kako vršim pretragu?
Nakon što ste se uspešno registrovali, na našoj početnoj strani, www.tefter.net, unesite tip usluge koja Vam je potrebna, grad u kojem se Vaš objekt nalazi, datum i vreme od kada Vam je potreban radnik i na koliko sati želite istog da angažujete.
Nakon što kliknete dugme pretraži, otvoriće Vam se pregled svih freelancera koji odgovaraju Vašim kriterijumima te su slobodni u traženo vreme.
4. Napravio sam pretragu, zašto ne mogu odabranom freelanceru da pošaljem upit?
Pretragu može učiniti svako ko poseti tefter.net, ali upit mogu poslati samo članovi.
5. Kako mogu postati član?
Nakon izvršene registracije, potrebno je da odaberete članarinu koja se nalazi u cenovniku i koja Vam najviše odgovara, odnosno mesečnu ili godišnju te izvršite uplatu kreditnom karticom ili virmanski. Kada postanete naš član možete vršiti neograničen broj upita.
6. Da li moram biti član i Teftera i Tefter Plusa?
Ne, za usluge Tefter Plusa ne morate biti član, dok za usluge Teftera bi morali da budete član ako želite da šaljete upite.
7. Da li mogu poslati više upita?
Naravno, niste ogranični brojem upita koje možete poslati. Ukoliko Vam je potrebno npr. 5 konobara za isti dan, svakako pošaljite 5 upita u isto vreme, no ukoliko Vam je potreban jedan preporučujemo da jedan i pošaljete. Ukoliko ih ipak pošaljete više i više njih potvrdi dolazak, potrebno je da otkažete sve osim jednog.
8. Poslao sam upit kada ću dobiti odgovor?
Nakon što ste kliknuli pošalji upit, našem Freelanceru je stigla Viber/sms poruka o istom i ima rok od 3h da odgovori. Kada potvrdi i prihvati Vaš upit, na mail dobijate njegove podatke, a on/ona dolazi u zakazano vreme u Vaš objekat (lokacija objekta koju ste uneli prilikom registracije). Ukoliko Freelancer ne odogovori na upit u navedenom roku, isti za njega ističe, te Vama dolazi obaveštenje o tome, pa je potrebno da izvršite novu pretragu i pošaljete novi upit.
Takođe, isto obaveštenje stiže ukoliko se desi da Freelancer ipak odbije Vaš zahtev.
9. Da li mogu pri svakom upitu da biram booking i leasing opciju?
Naravno, prilikom svakog upita imaćete mogućnot odabira kako želite da izvršite isplatu radnika.
10. Šta je booking radnika?
Booking je opcija kojom birate da sami izvršite plaćanje satnice radniku. U ceni koju vidite na ekranu, nisu uključeni porezi i doprinosi. Nakon što radnik potvrdi pa potom i završi angažman, isplatu vršite na licu mesta. Prijavu radnika, izradu Ugovora, kao i uplatu poreza i doprinosa vršite Vi.
11. Šta je leasing radnika?
Leasing je opcija gde mi preuzimamo sve obaveze umesto Vas. Prijavu radnika, uplatu poreza i doprinosa,izradu Ugovora i isplatu vršimo mi. U ceni koju vidite na ekranu prilikom odabira opcije leasing, su uključeni prijava radnika, uplata poreza i doprinosa, isplata radnika i usluga Teftera za vršenje iste. Mi Vama ispostavljamo fakturu -Vi nam je uplaćujete i sve ostalo preuzimamo mi.
12. Šta znači Tefter free?
Za svakog novog klijenta, koji odabere opciju Tefter postoji Tefter free, gde u roku od 15 dana možete da isprobate sve mogućnosti Teftera i da za tih 15 dana šaljete neograničen broj upita. Nakon isteka Tefter Free moraćete da se odlučite za Tefter članarinu na mesečnom ili na godišnjem nivou.
13. Kada istekne Tefter free, da li moram ponovo da se registrujem ?
Ne, jer ste već registrovani, samo treba da odaberete članarinu i vršite nove pretrage i upite.
14. Kako da pošaljem upit na drugu lokaciju od lokacije koju sam naveo u profilu?
To nije moguće. Svaki Tefter nalog je važeći samo za jednu lokaciju. Ukoliko imate više objekata i potrebno Vam je da na različite lokacije angažujete naše Freelancere, neophodno je da za svaku od njih otvorite poseban Tefter nalog. Za posebne ponude članarina namenjene firmama sa više lokala, molimo Vas da nas kontaktirate putem maila office@tefter.net .
15. Kako mogu kontaktirati odabranog Freelancera?
Odabranog Freelancera ćete kontaktirati putem našeg inbox-a nakon što isti potvrdi angažman.
16. Kako i kada vršim plaćanje radniku/Freelanceru?
Plaćanje vršite nakon obavljenog posla direktno Freelanceru, po ceni koja je bila naznačena u momentu sklapanja dogovora, ili ako izaberete opciju "leasig" mi Vama ispostavljamo fakturu i sve ostalo radimo umesto Vas kao i samu isplatu radnika.
17. Da li sam obavezan da ostavim recenziju?
Tefter rangira radnike i na osnovu recenzija, tako da je u svakom slučaju poželjno da svakom angažovanom freelanceru, nakon obavljenog posla, ostavite istu.